Pigment vlekken verwijderen :

 


Pigmentvlekken ontstaan meestal op plaatsen die veel zijn blootgesteld aan de zon, zoals het gezicht, hals, decolleté en de handen. Maar ook kunnen ze ontstaan door hormoonveranderingen, gebruik van bepaalde medicijnen, de anticonceptiepil of het ouder worden. YAG laser kunnen de meeste pigmentvlekken vrij eenvoudig worden verwijderd.

Er kunnen eventueel een aantal “proefflitsen” in de nek worden gedaan. Na een aantal weken kan je zien wat de reactie van de huid is.

De behandeling: 


De behandeling is een beetje te vergelijken met het verwijderen van een tatoeage. Maar de laser gaat minder diep bij pigmentvlekken verwijderen, waardoor de behandeling veel minder gevoelig is.

Het duurt een paar weken voordat het resultaat optimaal is. Daarna kan er bekeken worden of er nog een behandeling nodig is. Tussen de behandelingen zitten minimaal 4 tot 6 weken.


Aantal behandelingen: 


Er bestaat geen vast aantal behandelingen. Iedere persoon en huid reageert anders op de laser. Vaak ben je met 1 á 2 behandelingen van de pigmentvlekken af.

 

Bijwerkingen:


Het verwijderen van pigmentvlekken met deze lasertechniek is een veilige behandelmethode, echter is er altijd een kleine kans op bijwerkingen. In sommige gevallen kan er hyperpigmentatie (bij donkere huid kleurt het behandelde gebied wat donker) en hypopigmentatie ( het behandelde gebied blijft wat lichter) optreden. Meestal verdwijnt dit na een aantal maanden.