HUIDVERBETERING IPL


Pigmentbehandeling

Pigmentvlekken

Bij hyperpigmentatie is er sprake van een vermeerdering van pigment in de huid. De toename van pigment kan worden veroorzaakt door een toename van pigmentcellen en/of door een verhoogde productie van pigment. Hyperpigmentatie kan al vanaf de geboorte aanwezig zijn maar ook pas later ontstaan. Het kenmerkt zich als een klein lichtbruin vlekje maar ook als een grote donkere vlek. Hyperpigmentatie kan zich lokaliseren in de opperhuid, diep in de lederhuid(dermis) of een combinatie van beide.
 

Het ontstaan van pigmentvlekken

Bij een teveel aan zonlicht kunnen de pigmentcellen in de war raken en zorgen voor een ophoping van pigment op een bepaalde plek. De meeste pigmentvlekken worden zichtbaar met het ouder worden, omdat de huid dan aan veel zonuren is blootgesteld. Pigmentvlekken komen voor in het gezicht, maar ook op de handen, in de hals en in het decolleté. Soms ontstaat er onder invloed van hormonen na de zwangerschap een zwangerschapsmasker, ook wel melasma genoemd.

Pigmentbehandeling met laser (IPL)

Een effectieve manier om pigmentvlekken te verminderen is de IPL-behandeling. IPL werkt met lichtflitsen. De lichtflitsen absorberen de ophoping van pigmentkorrels die de pigmentvlek veroorzaken. Zo verpulvert het melanine, het pigment, dat in de pigmentcel aanwezig is. Het pigment wordt naar de bovenste huidlaag getrokken waar een flinterdun korstje ontstaat, die na een paar dagen eraf zal vallen. Na 1 tot 3 behandelingen zijn de vlekken verdwenen en heeft u weer een egale huid.

Skincare bij pigmentvlekken

Voor een optimaal resultaat kunnen we ervoor kiezen om behandeling met IPL te combineren met de producten van image. Deze producten dringen door in de diepere huidlagen, stimuleren de aanmaak van nieuwe, gezonde huidcellen en corrigeren de pigmentcel. Hierdoor verspreidt het pigment zich egaal over de huid en verdwijnt de vlek. Bij hardnekkig, dieper gelegen pigment is een medische peeling vaak effectief ter ondersteuning.IPL-behandeling Acné

Acné is een veelvoorkomend probleem en heeft een doeltreffende aanpak nodig. De meeste behandelingen zijn gericht op de buitenkant van de huid. Met onze IPL-behandeling en het speciale filter pakken we acné van binnenuit aan en vanaf de bron: de talgklieren.

Tijdens de IPL-behandeling (Intensed Pulsed Light) vernietigt het licht de bacteriën die acné veroorzaken. Ook krimpen de ontstoken talgklieren door deze behandeling, waardoor de overproductie van talg vermindert. Dit maakt de IPL-behandeling een zeer effectieve behandeling voor de aanpak van ontstekingen en roodheden. De behandeling is geschikt voor het gezicht, maar ook bij puistjes op de rug en borst.


Samenvatting

Gebieden

 • Gezicht
 • Rug
 • Schouder

  hoe  werkt het?
  Het gecombineerde licht van het IPL-handstuk zorgt ervoor dat de P. Acnes bacterie wordt teruggedrongen en de ontstekingsreactie afneemt. Daarnaast zorgt de warmte in de diepte van de huid voor het samentrekken van de talgklier, waardoor de talgproductie afneemt.

  Behandeltijd

  30-45 minuten

  Indicaties

  • Acné bij tieners
  • Acné bij volwassen
  • Restacné

  Behandelresultaten:

  Afname van onzuiverheden en roodheid, waardoor de huid een rustiger en egaler aanzien krijgt. Daarnaast wordt de bacterie teruggedrongen en verminderen pigmentvlekjes door acné.

  Hoeveel behandelingen

  Afhankelijk van de ernst van de indicatie tussen de 3 en 5 behandelingen. Hierna vaak onderhoud in de vorm van dieptereinigingen en/of chemische peelings en therapeutische producten om thuis te gebruiken.

  Behandelfrequentie

  Interval van 1 tot 4 weken.

  Notities

  • Korte herstelperiode
  • Resultaten verschillen per persoon
  • Met IPL kan acne veilig en zeer effectief behandeld worden.